200 сигнала на Горещия телефон на общината за седмица

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 14 до 17 май, са отчетени над 200 сигнала. Съобщено е за около 100 неправилно паркирани автомобили в града. Постъпили са няколко оплквания от граждани за грубо отношение от шофьори на градския транспорт - за неспиране на спирки, както и за несъобразено с пътниците шофиране. По всички тях се извършват проверки. При установяване на нарушения, виновните ще бъдат санкционирани спрямо Вътрешния правилник на транспортното дружество.

По пътя между селата Хан Аспарухово и Пшеничево е подадена информация, че се депонират в канавката голям брой автомобилни гуми. Извършена е проверка от екип на звено „Контрол, екология и чистота“. Направени са докладна записка и снимков материал. Работата по сигнала продължава.

Гражданин е сигнализирал, че е избита врата на трафопост, който се намира югоизточно от бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Братя Жекови“. Насочен е екип на енергоразпределителното дружество за обезопасяване на обекта. Акт за установяване на административно нарушение е наложен на шофьор на бетоновоз, замърсяващ пространството около отбивката за кв. „Железник“ (път между Стара Загора и курортното селище Старозагорски минерални бани). Звено „Контрол и обществен ред“ е наложило административна санкция и на собственик, поставил незаконно рекламна табела, на блок №100 на ул. „Св. Княз Борис“. АУАН е съставен още на техническия ръководител на строителен обект на адрес ул. „Св. Княз Борис“ №167, поради замърсяване на района.

Постъпили са сигнали за бездомни кучета около парк „5-ти октовмри“, болница „Берое“, кв. „Железник“ и „Три чучура“, централния пазар. За разходка без повод и намордник на домашни любимци също е подадена информация. Екип на Общински приют за безстопанствени животни е съдействал за спасяването на куче, паднало в пресъхнал водоем, в района на ул. „Бяло море“ №3.

След подадени на безплатния Горещ телефон сигнали са отремонтирани лампи от уличното осветление и светофарни уредби. Обезопасени са шахти, ремонт е извършен и на паркомати. Премахнати са клони, надвиснали над пътното платно. Екип на Община Стара Загора е съдействал за настаняване на бездомен мъж в социално заведение, след сигнал от живущи в блок №30 на ул. „Арх. Христо Димов“.

Постъпили са искания за по-често косене на треви и храсти в междублокови пространства. Заявено е желание и за поставяне на знак – „Забранено за кучета“, на територията на ОУ „Георги Райчев“. Сигнали са приети още за силна музика от няколко заведения и на открито, както и за шум от строителни обекти.

Гражданин е подал оплакване за неработеща коректно бариера в района на ЖП прелеза, до „Баритна мина“. Върнат му е отговор, че поради ремонтни дейности за поставяне на нови кабели, около прелеза е необходимо да се шофира с повишено внимание до приключване на рехабилитацията на държавното съоръжение.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top