18-годишен пиян тинейджър буйства до старозагорска детска градина

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 11 до 13 май, са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Постъпил е сигнал за струпване на автомобили, от които се чува силна музика, в района на парк „Артилерийски“.

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на парк „5-ти октомври“, както и в района на детската площадка на ул. „Парчевич“ и ул. „Христо Ботев“. Сигналите са насочени към екипи на Общинския приют за безстопанствени животни. Екипи на звено „Контрол, екология и чистота“ са извършили проверки по постъпила информация за разхождане на домашни любимци в детски площадки и в дворове на училища. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, който е разхождал животното в двора на III ОУ.

Подадена е информация за агресивен мъж, буйстващ в района на ДГ „Мечо Пух“. След проверка на екипи на ОД МВР и звено „Контрол и обществен ред“ е установено, че лицето е на възраст около 18 години и във видимо нетрезво състояние. Няма нанесени щети по уредите на детската площадка. За група шумни младежи, употребяващи алкохол на открито, в района на блок №69 на ул. „Христо Ботев“, също е подадено оплакване.

Докладна записка е направена, след подаден сигнал за изхвърляне на битови отпадъци, превозвани с каруци, в района на ул. „Мусала“, в кв. „Лозенец“. Акт за установяване на административно нарушение е получил гражданин, който гори отпадъци в района на спирка „7-и километър“.

След получени сигнали на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, за няколко лампи се очаква доставка на дросели. Ремонт е извършен и на паркомати и светофарни уредби. Обезопасени са шахти в града. Десетки са сигналите за силна музика от заведения и жилища през почивните дни.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
ТИНЕЙНДЖЪР - 2018-05-14 20:17:25

МРЪСНИ ДЪРТАЦИ

Още новини

Scroll To Top