Алианц с нова впечатляваща изложба в Художествената галерия в Стара Загора

В Стара Загора бе представена изложбата от шестото издане на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика” под патронажа на Министерство на културата. На нея бяха наградени победителите от региона и обявени номинираните автори, които ще вземат участие във финалния кръг на конкурса в София. Изложбата ще се помещава в Художествената галерия  до 8 юни 2018 г.

И тази година журито е съставено от едни от най-утвърдените имена в българското изкуство – Николай Янакиев, Георги Чапкънов, Пламен Стефанов и Йохан Йотов. След професионалната селекция на журито в изложбата са представени 112 творби на 51 автори.

За старозагорския регион първо място в категория „Скулптура“ спечели Наско Настев за творбата си „Вълна“. Номинирани за финалния кръг в София са и Димо Димов, Стефан Лютаков и Рашо Митев. Явор Костадинов с творбата си „Без заглавие 1“ грабна регионалната наградата за „Живопис“, а с номинации в тази категория за последната фаза от конкурса бяха отличени и Пламен Кирилов, Валентин Дончевски и Ангел Карагьозов.

„Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ е отражение на корпоративните ценности на компанията. Конкурсът е част от стратегията на Алианц с ясно очертани обществени и социални ангажименти.

„С времето инициативата на Алианц България се превърна в едно от най-любимите културни събития в Стара Загора. Занапред ще продължим да подкрепяме и развиваме проекти, свързани със значими за нашето общество каузи“ – споделя Георги Султанов, директор на Бизнес център Алианц Банк в Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top