Откриха фотоизложба за насърчаване на раждаемостта в Стара Загора

Най-емоционалните кадри от националното кръщене, което се проведе в Стара Загора на 22 октомври 2017 г. представиха днес във фотоизложба. На централната алея в парк „Пети октомври” Движение за Национална кауза (ДНК) представи експозицията наречена „За да го кръстиш, трябва да се роди”. Двуседмичните фотоизложби са част от второто издание на кампанията в подкрепа на раждаемостта "Направи го за България"  и ще се проведат през целия месец май на централните локации в седем български града.

Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в Стара Загора. На 22 октомври м.г. 31 малки старозагорчета бяха кръстени в храм „Св. Въведение Богородично” . Родителите-участници можеха да избират за кръстници освен свои близки и популярния телевизионен водещ Антон Хекимян. Журналистът, който е старозагорец, стана духовен баща на 11 деца.

Ритуалът извърши Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, заедно със свещенослужители от храма. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров получи сертификат за особен принос за осъществяването и резултатите от общинската програма за асистирана репродукция за семейства с репродуктивни проблеми.

Кампанията „Направи го за България" е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе"  в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева.

Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg. – официалният сайт на инициативата.

Предвижда се отново да има масово кръщене в Стара Загора през октомври тази година.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top