Мними полицаи с нова схема влизат в дома на възрастни старозагорци и ги обират

Две нови измами са станали за последното денонощие в Стара Загора.

Във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение от 82-годишен мъж, живущ на бул. "Славянски", за извършена кражба. Около 16:00 ч., възрастният човек е бил застигнат във входа на блока, в който живее от непознат мъж. Той се представил за полицай и го придружил до жилището му, където  обяснил, че преди време е подаден сигнал за извършена кражба в същия апартамент и се налага да се извърши допълнително разследване.

Крадецът поискал от потърпевшия да му покаже къде държи парите си, взел сумата от 1000 лв. и помолил за чаша вода. При връщането си с водата потърпевшият установил, че непознатия мъж е напуснал апартамента. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

В същото районно управление на Полицията  71-годишна жена сигнализирала, че е пострадала от измама. Установено е, че на 01.05.2018 г., около 11:00 ч., непознат за нея мъж е позвънил на входната врата на апартамента ѝ и се представи за полицай като поискал да извърши проверка на бижутата ѝ.

След като била въведена в заблуждение, жената предоставила на мнимия полицейски служител около 15 гр. златни бижута. След като мъжът си тръгнал, потърпевшата установила, че от портмонето ѝ липсва и сумата от 110 лв.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.
 

Коментирай!

#1
Емо и Гено - 2018-05-02 18:56:52

Така се работи качествено в нашия занаят - без аху и иху!

Още новини

Scroll To Top