През април Стара Загора е джаз столицата на България

За пета поредна година в Къщата на Архитекта в Стара Загора отбелязват 30 април - Международния ден на джаза, с Музикален форум JAZZ НА ДВОРА. Събитието се провежда от 27-30.04.2018 г.

След Втората национална младежка джаз сцена, следва и “Jazz на двора”. Тридневното събитие ще оправдае името си в откритото пространство на артистичната Къща на Архитекта – любимо неформално място за алтернативната култура на града. В топлите априлски вечери под звездите посетителите се наслаждават на разнообразни импровизации.

Петъчната вечер започва с ELECTRO SWING PARTY. Съботният акцент е S-MO LIVE BAND. В неделя е откриването на Фотографската изложба на Тина Халкова ALL DANCE JAZZ”, със специалното участие на Живко Петров – пиано и Ромина Славова – прима балерина в Държавна опера Стара Загора. А след това ще jam-ват ученици от НУМСИ “Христина Морфова“.

Проявата е толкова яка, че нахлува и в работната седмица. В първия делник – Международен ден на Джаза, ще бъдат показани филми по темата. Елате небрежни и отдадени, както прилича на жанра, в Двора на Джаза!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top