Събират подписи за оставката на зам.-председателя на НС Емил Христов

Парламентарната група „БСП за България” събира подписи за оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов.

Поводът е недопускането на майките на деца с увреждания в парламента миналата седмица, припомни пред Дарик депутатът от БСП Георги Гьоков, който определи случая „като срамен”.

„Предполагам, че искането ще бъде внесено на парламентарното заседание в сряда. Без да се изявявам като обвинител, аз определям ситуацията като срамен акт, за който Емил Христов се извини „с половин уста”. Очаквах, че ще има смирение към тези хора и покана към тях, но това не се случи и заради това ние събираме подписи с искане за оставка”.

Не желая да коментирам, защото не искам да влизам в лъжите на социалистите. Чувствам се омерзен, беше лаконичният отговор на зам.-председателя на Парламента Емил Христов.

На 18 април представители на хора с увреждания не бяха допуснати в сградата на Народното събрание за среща с БСП. Причината, по думите на лидера на социалистите Корнелия Нинова е, че са били облечени във фланелки с надпис "Системата ни убива". зам.-председателят на парламента Емил Христов обясни пред медиите, че не му е било съобщено, че тези хора имат разрешение за влизане.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top