Старозагорец бе нападнат от “Питбул“, докато разкарва кучето си

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 20 до 22 април, са отчетени близо 90 сигнала. Граждани са информирали за над  25 неправилно паркирани МПС в града. Стартирана е процедура от екип „Контрол, екология и чистота“ за премахване на автомобил, с изпуснати гуми, от паркинг пред блок №2 на ул. „Хаджи Димитър Асенов“.

Сигнализирано е за липсваща врата на автополигона в местност „Каменна могила“. Информацията е предадена към общинското звено „Пътно знаково стопанство“.

Звено „Контрол и опазване на реда“ е обезопасил западния парапет на канала при пресечката му с бул. „Руски“ след подаден сигнал от старозагорка. Сигналът е насочен и към общинския отдел „Строителство“ и дежурен екип на „Напоителни системи“.

Акт за установяване на административно нарушение (АУАН) е издаден на работници в строителна фирма за рязане на липа и замърсяване на градинката около блок №7 на ул. „Д-р Т. Стоянович“.

На старозагорка, разхождаща две кучета в детска площадка в кв. „Железник“, без повод и намордник, е съставен АУАН. Подаден е сигнал за разходка на домашни любимци извън загражденията в парк „Зеления клин“. Извършена е проверка от звено „Контрол, екология и чистота“, не са установени нарушители. За силен, непрестанен, лай на едро домашно куче е подадена информация от блок №13 на ул. „Добруджа“. Старозагорец е съобщил за инцидент с куче, който се е случил в неделния ден, в района на блок №11 на бул. „Иван Вазов“. Сигналът гласи, че докато е разхождал своя домашен любимец е бил нападнат от куче, без повод и намордник, порода „Питбул“. Непосредствено след инцидента, екип на ОД МВР е установил собственика на животното. За агресивно куче е съобщено и в село Кирилово.

През изминалите дни са получени множество сигнали за силна музика от няколко заведения в града, както и на открито в кв. „Лозенец“.

На Горещия телефон е сигнализирано още за спиране на водоподаването в няколко района на  града поради ремонтни дейности и аварии, както и в някои села от общината. След подадена информация са започнали действия и по обезопасяване на отворени врати на трафопост в парк „Митрополит Методий Кусев“.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
Любо Пеев - 2018-04-24 19:46:08

Никого не съм нападал!...И не съм питбул!! - Обикновен помияр съм!!!

Още новини

Scroll To Top