Млади шахматни надежди на Стара Загора премериха сили с изявени състезатели

В Стара Загора на 21 април се проведе четвъртото издание на турнира «Траяна Мастърс», съобщават от шах клуб Траяна. На него по традиция изявени деца и юноши от клуба се срещат със силни любители и състезатели. Децата и юношите бяха 13, а общо участниците - 26, от които 9 любители и 17 състезатели с рейтинг в световната ранглиста на ФИДЕ. Игра се в шест кръга по Швейцарската система на ускорена контрола 20 минути плюс 5 секунди добавка на ход.

В крайното класиране първите три места бяха окупирани от доайените на старозагорския шахмат. Категоричен победител с 5,5 точки от шест възможни стана майсторът на спорта Петко Димитров (74 г.). Безспорно най-голямата изненада е убедителното второ място с 5 точки за любителя и най-възрастен участник Стоян Чемеляров (84 г.). С несломим дух и борбеност до край той изпревари по-младите състезатели. Трети с 4,5 точки се класира майсторът на спорта Румен Костадинов (67 г.).

В групата до 14 години три деца завършиха с по 3 точки и допълнителен показател отреди първенството за Васил Кондов (11 г.), пред Крум-Петър Кисьов (11 г.) и Николай Радулов (12 г.). Поради силния си състав турнирът бе с ранг на неофициално градско първенство, предоставило отлична възможност за подготовка и обиграване на младите шахматни надежди .

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top