Родители събират подписи недоволни от организацията на тренировките в плувния басейн в Стара Загора

Недоволни от графика за тренировки и условията в закрития плувен басейн родители започнаха подписка.  Само за няколко часа тя бе подкрепена от над 60 души.

Те настояват за преразпределение на графика и коридорите, тъй като според тях в момента единият от четирите клуба - "Траяна", е облагодетелстван. Децата в останалите клубове плуват по 20 в коридор, което е недопустимо. По този начин децата нямат равен шанс за печелене на медали. Родителите настояват и за проверка на треньорите - кои от тях имат дипломи.

Според тях в басейна липсва адекватна медицинска помощ, а ремонтът не е направен качествено и съоръжението не отговаря на изискванията.Наскоро дете получило порезна рана на крака си по време на тренировка, но медицинското лице не било в сградата на басейна, за да окаже помощ, разказа майката на пострадалия малчуган. Възмутени родители коментират още, че от днес шкафчетата в съблекалнята не се заключват, а като причина било посочено, че ключовете се губят и децата трябвало да носят по-ценните вещи със себе си.След ремонта базата не се поддържа, има ръжда, не винаги водата е достатъчно чиста, разказват още те.Цената, която се заплаща за посещение от едно дете, е  2,50 лева, а месечно-около 60 лева.

Днес се очаква треньорите ще се срещнат с кмета Живко Тодоров, за да обсъдят ситуацията.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top