Задържаха четирима за притежание на наркотици в Стара Загора

Служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" са провели специализирана полицейска за пресичане, разкриване и документиране на престъпления,  свързани с държане и разпространение на наркотични вещества.

На кръстовището на бул. "Славянски" и ул. "Одринска епопея" са задържани двама мъжа, на 25 г. и на 28 г., от  Стара Загора. При извършените процесуално-следствени действия са намерени и иззети 0,63 гр. метамфетамин. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК. Униформените са задържали на ул. "Генерал Гурко",26-годишен старозагорец, в който са намерени и иззети 0,16 гр. метамфетамин и 0,18 гр. марихуана. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.354а, ал. 3 от НК. Трите лица са задържани за срок до 24 часа, като в последствие на 25-годишния мъж с постановление на РП – Стара Загора е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

На  бул. "Св. Патриарх Евтимий" е задържан 28-годишен мъж от Стара Загора. При извършени процесуално-следствени действия в дома му са намерени и иззети вещи със следови количества метамфетамин по тях. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Лицето първоначално е задържано за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на РП – Стара Загора му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

По ул."Кап. Никола Андреев", е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 37- годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за канабис. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343б, ал.3 от НК.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top