Вандали изхвърлиха пейки в езерото в Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 10 до 12 април, са отчетени близо 150 сигнала. Граждани са информирали за над 30 неправилно паркирани МПС в града.

Издаден е Акт за установяване на административно нарушение на търговски обект, намиращ се на ул. „Капитан Петко Войвода“, под Руския пазар, за нерегламентирано депониране на автомобилни гуми на общински терен. Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е издал и предписание за премахване на гумите. Старозагорка е сигнализирала и за замърсяване на пространството на езерото в парк „Йордан Капсамунов“. Изхърлени вътре са три броя пейки. Звено „Озеленяване и комунални дейности“ ще почистят района на водния басейн. Акт за установяване на административно нарушение е издаден и на строителна фирма, която замърсява района с варов разтвор около обект на ул. „Граф Игнатиев“ №53. АУАН е съставен и на старозагорец, който е запалил сухи треви и клони в двора на къщата си в кв. „Кольо Ганчев“. Санкция е наложена и на техническия ръководител на строителен обект в кв. „Самара“, заради бъркане на бетон на уличното платно.

Има подадена информация за самонастанили се граждани, на ул. „Петър Ангелов“, в кв. „Кольо Ганчев“. В имота се отглеждат и животни. След извършена проверка е установено отглеждане на кобила с малко жребче, които са без необходимите документи, както и няколко кучета, за които също липсва информация за собственост. Констатираните нередности са предадени към компетентните органи.

Постъпило е оплакване от граждани за нарушаване на спокойствието в тъмната част на денонощието от шумни компании, които се събират на паркинга на парк „Артилерийски“.

Съобщено е за бездомно куче в района на кв. „Зора“, около стадиона. Сигнал е получен и за четириного, което е отглеждано във вход на блок №83 на ул. „Майор Кавалджиев“. От екип на Общинския приют за безстопанствени животни е извършена проверка, но не е открит домоуправител на Етажната собственост. Работата по сигнала продължава.

Граждани са информирали за изкъртени детски люлки в парк „5-ти октомври“, „Артилерийски“. Съоръженията са премахнати и ще бъдат отремонтирани.

За втори път се подава молба за отрязване на дървета в района на канала, заради опасност от наводняване на част от мазетата на сградите в района на ул. „Братя Жекови“ – в участъка от „П. Парчевич“ до бул. „Патриарх Евтимий“.

След получени сигнали от граждани е отремотирано улично осветление, обезопасени са и няколко улични шахти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
ТИНЕЙНДЖЪР - 2018-04-13 20:52:01

АЗ ли съм вандал ве мръсни дъртацииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии

#2
От парк “Артилерийски“ - 2018-04-14 16:30:58

Ако вземем всеки път да звъним заради шума, друг няма да може да се вреди на Горещия телефон. При наличие на оборудвани детски площадки майките пускат децата да тичат по металните части на седалките до футболната площадка .Няколко чифта малки крачета, а думти като в ковашки цех. Малките се кефят,майките доволни, а ние в блока кукуригаме. Думкане на топки, денонощни крясъци, а бе място за отдих, ама по ганьовски.

Още новини

Scroll To Top