Стара Загора на протест в подкрепа на Желяз Андреев

Днес от 18:00 до 19:00 ч. през Съдебната палата в Стара Загора, ще се проведе мълчалив протест организиран от  Движение „Възраждане“ - Стара Загора в подкрепа на Желяз Андреев.

На 7 април, Желяз Андреев бе задържан от МВР в родния му град Добрич заради искане от страна на САЩ за екстрадирането му. Към Желяз има повдигнато обвинение от Прокуратурата във Флорида с дата 24 октомври 2016 г. за участие в заговор за нарушаване на ембаргото на Сирия и за измама към САЩ.

В периода май 2013 г. – април 2016 г. Желяз е служител в отдел „Продажби“ в българския офис на американската компания AW Tronics. Като такъв, той осъществява продажби на авиационни части на авиокомпании и сервизни центрове за самолети и хеликоптери от различни държави, сред които и на сирийската авиокомпания Syrian Air без да подозира, че подобна сделка е нарушение на ембаргото, наложено от САЩ на Сирия.

Желяз, който е назначен на трудов договор по БЪЛГАРСКОТО трудово законодателство с компания, регистрирана в БЪЛГАРИЯ с централен офис в САЩ, никога не е уведомяван, че работи по чуждо законодателство и следователно не е действал със съзнанието, че нарушава закон. Важно е да се отчете, че към момента на извършените продажби (септември 2013 г. - февруари 2014 г.) не съществува ембарго на ЕС и България със Сирия.

Желяз кандидатства за работа в AW Tronics през сайта jobs.bg и след като е одобрен на интервю, стартира на позицията „Продавач Интернет Търговия“ – най-ниското ниво в йерархията на отдел „Продажби“.

Коментирай!

#1
... - 2018-04-12 19:45:57

...инфантили.

Още новини

Scroll To Top