Седми детски игри Старозагорски олимпийски надежди

Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА - Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора, организират за седма поредна година Детски спортни игри Старозагорски олимпийски надежди.

Игрите ще се проведат на различни площадки в Стара Загора, като финалната проява с демонстрационни изпълнения и награждаване ще бъде на 12 май 2018 г. от 11 ч. в спортна зала Иван Вазов. Очаква се в тях да вземат участие над 800 деца от 25 спортни клуба от регион Стара Загора. Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец.

Игрите, провеждани ежегодно от 2012 година досега, в които взеха участие над 3000 деца, преминаха много успешно. Това ни дава увереност, че тази проява е изключително полезна за популяризиране и развитие на детския спорт в региона, и че трябва да се провежда ежегодно.

Желанието на организаторите е тази година Игрите да бъдат със засилен състезателен елемент, като състезанията да бъдат организирани от спортните клубове, в зависимост от спецификата на видовете спорт, а финалната проява на 12 май 2018 г. от 11 ч. в спортна зала Иван Вазов да бъде истински детски спортен празник. Правим усилия, младите състезатели по време на Игрите да сесрещнат с повече от своите спортни кумири - заслужили и прославени деятели на българския спорт.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top