Регистрираха заболял от епидемичен паротит в Стара Загора

През изминалата  седмица  са регистрирани общо 125 случая на заболели от остри респираторни заболявания в област Стара Загора при 159 за предходната седмица, сочи справка на РЗИ. Заболеваемостта  е  94,44 на 10 000 души.

Регистрирани са общо 38 случая на заразни заболявания, при 24 за предходната седмица. Нови двадесет и четири случая на заболели от варицела са регистрирани в Казанлък,Мъглиж,Гурково село Конаре, село Горно Ботево, Чирпан, село Черганово, село Хаджи Димитрово, село Горно Сахране и Гълъбово. В сравнение с предходния период случаите са с девет повече. Има установени трима заболели от скарлатина в Казанлък и село Овощник. В Стара Загора има регистриран заболял от епидемичен паротит. Сред регистританите заболели има два случая на туберкулоза в Николаево и село Хан Аспарухово.

От ентероколит са се разболели двама души от Казанлък и село Остеново.През изминалата седмица има регистрирани шест случая на заболели  вирусен хепатит в Гълъбово и селата Братя Кунчеви, Оряховица, Съединение и Хрищени.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top