Хванаха старозагорец без книжка зад волана на кола с фалшиви номера

Вчера около 08:50 ч., в района на "АТЗ селище", от полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрян за проверка мотопед "Piaggio" без регистрационна табела, управляван от неправоспособен младеж на 21 години от Стара Загора. В Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл.345, ал.1 НК.

Униформените са заловили в  кв."Трите чучура" 42-годишен мъж седнал зад волана на лек автомобил "Форд Фиеста" след употреба на алкохол.Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1,31% промила алкохол в издишания въздух. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа.

По ул. "Ангел Кънчев" е спряна за проверка кола"Тойта Авенсис", управлявана от мъж на 48 години. В хода на проверката е установено, че регистрационните табелите, поставени на автомобила, са издадени за друго МПС, а водачът го управлява без СУМПС. В Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл. 345, ал. 1 от НК. 

В Стара Загора на ул."Пейо Яворов" до кръстовището с ул. "Захари Стоянов" е спрян за проверка л.а. "Хонда Сивик", управляван от 27-годишен старозагорец. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за амфетамин и канабис.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. Т. Т. е задържан за срок до 24 часа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top