Оставиха в ареста мъж с 11 присъди за поредна кражба

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 27 март съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тихомир Т., на 36 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 23.03.2018 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – 1 брой монитор на стойност 30 лева, 1 брой телевизор, на стойност 1358 лева, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, - престъпление по чл.196,ал.1,т.1 вр. чл.194,ал.1 вр. чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Тихомир Т. досъдебно производство е установено, че същия е безработен, изпитвал недостиг на финансови средства и затова решил да извърши кражба. Обвиняемият се намирал в централната градска част в близост до заведение със зимна градина. В зимната градина имало поставен телевизор. Обв. Тихомир Т. прескочил оградата и влязъл в зимната градина, откъдето отнел телевизора и монитор, свързан със системата за обслужване на клиенти.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан 11 пъти за престъпления от общ характер – кражби, обсебване, държане на наркотични вещества, подпомагане на мигранти да преминат през територията на страната. Деянието на 23.03.2018 г.  е извършено в условията на опасен рецидив, след като на 30.11.2017 г. обв. Тихомир Т. е бил освободен от затвора.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Тихомир Т.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Тихомир Т. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

#1
“КВАЛИТЕТ-21“ - 2018-04-06 21:22:45

Ценен квалитетен кадър!

Още новини

Scroll To Top