Оставиха в ареста 20-годишен трошил таксиметрови коли в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Наньо П., на 20 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 23.02.2018 г. до 19.03.2018 г. в Стара Загора, действайки в условията на продължавано престъпление и повторност, при немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи на обща стойност около 110 лева, от владението и собственост на различни физически лица, без тяхно съгласие,с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.195,ал.1,т.3 и т.7, вр. чл.194,ал.1, вр. чл.28, ал.1  вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 23.02.2018  г., на 24.02.2018 и два пъти на 19.03.2018 г., в  Стара Загора, в тъмната част от денонощието, обвиняемият Наньо П., разбивал таксиметрови автомобили, паркирани на различни места. От тези леки автомобили  обв. Наньо П.  отнемал монетници с оставени в тях оборотни парични суми (от 10 до 40 лева).  За целта Наньо П. счупвал стъклото на предната лява врата и вземал монетниците, които се намирали в купето на автомобила. Отнетите парични средства обвиняемия Наньо П. изразходвал за лични цели.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер – кражби, противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Деянията по настоящото производство са извършени в изпитателния срок на предходно осъждане на Наньо П.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Наньо П.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Наньо П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top