Оставиха в ареста старозагорец заплащил жена с нож при обир

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора състав на Районен съд – Стара Загора  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Господин А., на 37 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 18.03.2018 г. в  Стара Загора, отнел чужди движими вещи - обеци и пари от владението на М.М., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване - престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 18.03.2018 г. обв. Господин А. влязъл в дома на пострадалата в  Стара Загора, като носил със себе си нож. Той изпитвал финансови проблеми и бил решил да извърши престъпление. Пострадалата била в дома си с малолетната си дъщеря. Обв. Господин А. използвал ножа, който носел и отправил заплахи към живота на пострадалата и дъщеря ѝ, като със сила отнел един чифт обеци и парична сума. След това обв. Господин А. се прибрал в дома си. На следващия ден при проведени в неотложност процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в дома на обвиняемия били намерени ножа и отнетите обеци и той бил задържан.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Господин А. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Господин А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

#1
“КВАЛИТЕТ-21“ - 2018-03-30 21:11:22

Ние може да сме всякакви, но не посягаме с нож на нашите шарани!

Още новини

Scroll To Top