Наказаха кондукторка в градския транспорт за грубо отношение към пътниците

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 19 до 22 март, са отчетени около 140 сигнала. Граждани са информирали за близо 100 неправилно паркирани МПС в града.

Съобщено е за глутница безомни кучета в района на кв. „АПК“, около Детска градина №11 „Загоре“. Сигналът е насочен към Общински приют за безстопанствени животни. Съставени са два броя Акт за установяване на административно нарушение на собственици на кучета, порода „Питбул“, за разходка на животните без повод и намордник, в района на кв. „Казански“ и около ул. „Искър“ № 28.

Издаден е констативен протокол от екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ за неправомерно складиране на строителни отпадъци в чували в общи части на жилищна сграда, намираща се на кръстовището на ул. „Боруйград“ и „Хаджи Димитър Асенов“.

След подадена информация за неработещо улично осветление по ул. „Рила“, ул. „Димитър Подвързвачов“ и ул. „Слънчева“, както и в района на блок №175 на ул. „Св. Княз Борис“, същото е било отремонтирано. Извършен е ремонт и на паркомат и светофарна уредба.

На Горещия телефон е съобщено за грубо отношение от кондуктор на автобусна линия №65. Пътуващата от кв. „Железник“ до село Горно Ботево старозагорка се е оплакала, че е получила негативна реакция заради заплащането на билета с дребни монети с номинал 2 ст. След извършена проверка, кондукторката е получила забележка за отношението си към пътниците.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top