Оставиха в ареста мъжа откраднал камион, превозващ маслодаен слънчоглед

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на съдът  определи мярка  за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ивайло М., на 44 г., след като е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 16.03.2018 год. в гр. Стара Загора, в съучастие като съизвършител с Красимир Ц., отнели чужда движима вещ - 24 100 кг. маслодаен слънчоглед, собственост на търговско дружество, регистрирано в гр. Бургас, с представител Д. М., без негово съгласие с намерението противозаконно да я присвоят - престъпление по чл.194, ал.1 във вр. чл.20, ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс,

И  за това, че на 16.03.2018 год. в гр. Стара Загора, в съучастие като съизвършител с Красимир Ц., отнели чуждо моторно превозно средство - влекач марка и модел „МЕРЦЕДЕС 1844 LS ACTROS“, ведно с полуремарке марка и модел „ШВАРЦМЮЛЕР SPA 3 E“, собственост на едноличен търговец от гр.Стара Загора, с представител Д..И., без негово съгласие с намерението да ги ползват - по чл.346, ал.1 във вр. чл.20, ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Ивайло М. досъдебно производство е установено, че  той заедно със съучастника си Красимир Ц., в късния следобед на 16.03.2018 г. пристигнали с автомобил в гр. Стара Загора. Във фирмена база в квартал на гр. Стара Загора бил оставен на съхранение тежкотоварен автомобил с полуремарке, натоварен с 24 тона маслодаен слънчоглед, собственост на фирма от гр. Бургас. Обвиняемият Ивайло М. отишъл до базата, като се възползвал от факта, че нямало работници и хора в близост, отключил камиона и го привел в движение. Съучастникът му управлявал пред тежкотоварния автомобил с откраднатата стока „пилотен“ автомобил, като двамата се придвижвали в посока гр. София.

След като от охраната на фирмената база установили кражбата веднага подали сигнал в полицията. Автомобилът бил спрян на територията на СДВР, на пътен възел за село Требич, в посока Калотина, като Ивайло М. бил задържан, а съучастника му успял да избяга.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер – кражби, обсебване и противозаконно отнемане на МПС.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ивайло М.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Ивайло М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top