СДС от Стара Загора поиска оставката на Лукарски

Част от СДС-арите искат оставката на председателя Божидар Лукарски и ще повдигнат официално въпроса поискана на 17 април, по време на заседание на Националния съвет. На конференцията след това ще избере новият лидер.

Решението е взето на съвещание на партийните структури от Югоизточна България, което се проведе в Стара Загора. Това заяви Николай Александров - областен председател на СДС-Стара Загора, цитиран от БНР.

Хората по места не са доволни от изолацията на партията в момента от останалите десни формации и от липсата на активна политика спрямо новото правителство и яснота за бъдещето на СДС. Основният упрек към председателя неговият заместник Емил Кабаиванов обобщи с едно изречение: "Той не води никаква политика".

Две трети от гласовете са нужни, за да бъде сменен председателят, след което се назначава временно изпълняващ длъжността.

Форматът Реформаторски блок вече е изчерпан и партията ще преустанови членството си в него, стана ясно още. Участниците в срещата потвърдиха опозиционния характер на СДС и анти-ГЕРБ политиката, която партията ще води и в бъдеще. "Не сме гласували за Румен Радев и това не е нашият президент"- посочиха още представителите на СДС. "Под никаква форма няма да участваме в политически проект, вдъхновен от новия президент".

Ще се проучват нагласите по места за възможни партньори.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top