Оставиха в ареста тинейджър,осъждан 16 пъти

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Боян М., на 18 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 19.02.2018 г. в Стара Загора в условията на повторност, при немаловажен случай отнел чужди движими вещи: 1 бр. телевизор марка „Самсунг“, ведно с дистанционно управление за него на стойност 150 лева, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно ги присвои – престъпление по чл.195,ал.1,т.7 вр.чл.194,ал.1 вр.чл.28,ал.1 от НК.

В хода на образуваното срещу Боян М. бързо производство е установено, че същият, на 19.02.2018 г., в тъмната част от денонощието, отишъл до дома на пострадалата, която му била роднина, в квартал в Стара Загора. Той влязъл в жилището, докато пострадалата и съпругът ѝ спели и отнел телевизора на семейството, ведно с дистанционното управление. Отнетите вещи обв. Боян М. занесъл и скрил в дома си, а няколко дни по-късно продал на трето лице.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан многократно (16 пъти), като непълнолетен, за извършени от него престъпления от общ характер - домови кражби. Деянието на 19.02.2018 г. е извършено, като на 17.11.2016 г. Боян М. е бил освободен от Поправителен дом - Бойчиновци, след изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Боян М.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Боян М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top