Глобиха старозагорец запалил треви и храсти

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 16 до 19 март, са отчетени около 90 сигнала. Граждани са информирали за близо 40 неправилно паркирани автомобили.

Съобщено е за безомно куче в центъра на старозагорското Ново село, както и за домашен любимец, порода „Питбул“, който е пуснат за разходка без повод и намордник в кв. „Казански“. Постъпила е информация и за 3 броя домашни кучета, които се разхождат в детска площадка. При проверка от екип на общината е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Съставен е констативен протокол за счупен механизъм на контейнер, тип „Бобър“, в района на блок №157 на ул. „Цар Иван Асен II“. От почистващата фирма ще подменят кофите за смет. Сигнализирано е и за двама души, които режат дървета в района на блок №69 на ул. „Генерал Гурко“. Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ и със съдействието на подалия сигнала гражданин – ще бъде съставен Акт за установяване на административно нарушение.

По подадена информация е изготвена докладна записка за нерегламентирано сметище в дере по пътя за село Казанка. За горене на кабели в района на кв. „Три чучура – север“ е съобщено, че се горят кабели. На гражданин, запалил треви и храсти в своя имот в кв. „Дъбрава“ е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Екип на звено „Контрол и обществен ред“ са поставили сигнална лента около блок №55 в кв. „Три чучура – юг“, от чиято фасада се рони мазилка.

Подадени са и няколко сигнала за неработещи паркомати. Същите са били отремонтирани. От звено „Общинска охрана“ припомнят, че все още машините не работят с монети с номинал 2 лева.

На Горещия телефон е сигнализирано още за група младежи, които нарушават спокойствието и тишината в района на блок №64 на ул. „Генерал Гурко“, за силна музика от няколко заведения в града, за силна музика и от автомобил, шум от строителни обекти и други. Постъпили са и сигнали за замърсени междублокови пространства. Административните бюра са започнали поетапно почистване и освежаване.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top