Задържаха петима за кражба на кабели

Вчера служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора и Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с кражби на кабели.

В хода на операцията в с. Ракитница, общ. Стара Загора, са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в лек автомобил „Митсубиши Паджеро", управляван от 47-годишен мъж от Раковски, обл. Пловдив и пътници  - мъж на 28 години от село Белозем, общ. Раковски и трима мъже от село Шишманци, общ. Раковски- на 22,32 и 34 години.

Намерени са и иззети около 50 метра медни проводници от телефонен кабел без външна обшивка, ножовки, лопати, чук, метален лост, ел. измервателни уреди и др. Установено е, че намерените кабели, са обект на кражба, извършена от землището на с. Богомилово, общ. Стара Загора.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.4 и т.5 от НК. Лицата са  задържани за срок до 24 часа. Продължава работата по доказване на цялостната им престъпна дейност.

Коментирай!

#1
“КВАЛИТЕТ-21“ - 2018-03-13 20:07:39

Дръжте тия крадци!!!

Още новини

Scroll To Top