Стойнев:Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 20 години

Скандално е, че липсва дългосрочна енергийна стратегия, която да очертае бъдещето на сектора поне за 20-30 години напред. Това заяви в Стара Загора депутатът от БСП Драгомир Стойнев. Социалистите настояват да бъде преразгледана и осъвременена основата на енергийна стратегия от времето на кабинета на Пламен Орешарски.„Няма как да правим инвестиции и да развиваме нови мощности ако не знаем какъв е дългосрочният път на страната в енергетиката. Ето защо, ние като народни представители настояваме за дългосрочна енергийна стратегия, да бъдат поканени големите енергийни експерти, да се създаде работна група. Ние от опозицията също ще предложим решения за тези изключително важни проблеми, които засягат националната и социалната ни сигурност. Не желаем отново да се работи на парче”.

По повод скандала с ЧЕЗ Стойнев призова хората да се подпишат под националната подписка на БСП, с която се обявяват срещу задкулисието. „Не приемаме фактът, че никой в страната ни не може да каже кой стои зад фирмата на Гинка Върбакова. Изведнъж се оказа, че всички институции са изплашени и мълчат. Тази сделка не отговаря на интересите на страната ни, тя не е между две частни компании, а е сделка между частен български предприемач и държавна чешка компания”.


Да бъде изготвена системата за социално подпомагане на слабите хора с оглед увеличаване цената на тока, ще настояват пред ресорното министерство още от БСП.Депутатът Георги Гьоков изрази съжаление, че продажбата на енергоразпределителното дружество е заглушило проблемите свързани с бедността и демографската криза.

"Да се отмени учебната програма по история за 10 клас и да се изработи отново", поиска депутатът Донка Симеонова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top