Грамоти от областния управител за децата-медалисти от Международната математическа олимпиада в Тайланд

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова посрещна в Областна администрация децата-медалисти от Международната математическа олимпиада в Тайланд, която се проведе на 21 февруари. В престижното състезание участваха 1500 ученици от 12 държави от цял свят. България беше представена от 48 деца на възраст между 6 и 18 години от 13 градове на страната. Учениците от Стара Загора и Казанлък грабнаха общо 14 медала, едно дете от Стара Загора получи поощрителна награда.

Координаторът на българското участие на олимпиадата в Тайланд, математикът Любчо Любенов и родители на децата също дойдоха на срещата с губернатора. Медалистите разказаха на г-жа Микова за пътуването си до далечната
страна. Те споделиха огромните емоции, които са изпитали след отличното си представяне, и гордостта си, че по време на закриването са впечатлили всички с изиграното право хоро.

Децата споделиха откровено своите мечти за бъдещето. Повечето от тях още отсега са решили да посветят живота си на математиката, но има и такива, които все още не са избрали своя път. Един от най-малките участници заяви, че обича математиката , но повече му се иска да стане футболист.

След приятния разговор  Микова връчи грамоти на медалистите. „Вие сте младостта, която ни зарежда, която ни дава надежда, че утре животът ни ще бъде по-добър. Надявам се, че дори и да завършите образованието си в престижни университети по света, един ден ще се върнете в България. Ние ще ви очакваме“, каза областният управител.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top