Старозагорски младежи от клуб „Дебати“ с отлично представяне на Национален форум

Младежите от клуб „Дебати“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) към Община Стара Загора се представиха отлично на Националния дебатьорски форум 2018 . Старозагорските участници, с ръководител Станка Стойчева, се включиха активно във форума  организиран от Асоциация „Дебати“ България, който се проведе в Бургас.

През годините той се е утвърдил като една от най-търсените възможности от студенти, ученици и учители от цялата страна, които искат да подобрят уменията си за презентиране и говорене пред публика.

Тази година дебатьорските групи бяха определени според броя на участниците. Всички те имаха възможността да преминат обучения на български или английски език в студентски или ученически формат.

Двама представители от Старозагорския клуб стигнаха до финал – Радослав Благоев и Илиан Стратиев във формат „Британски парламент“ на български език. Те достойно заеха второ и четвърто място като членове на отборите на „Откриващото правителство“ и „Закриващата опозиция“.

Всички участници се включиха в обучителните модули и тренировъчните дебати. Борис Върбанов затвърди своите умения във формат „Британски парламент“, а Румяна Петрова, Мая Ангелова и Явор   усвояваха изискванията на формат „Световни училища”.

В Националния форум участваха над 300 души от клубовете по дебати от цялата страна. Различните модули се провеждаха в Бургаския свободен университет, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ОУ „Александър Георгиев- Коджакафалията“ и в Експозиционен център „Флора“.

Старозагорският Клуб „Дебати“ е официално асоцииран към Асоциация „Дебати“ България, а по време на форума, младежите получиха своите членски карти.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top