Задържаха шестима обирали фирми в Стара Загора

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Стара Загора и служители на Първо РУ – Стара Загора са провели специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране
кражби на кабели от фирми и кражби от частни домове. Извършени са процесуално- следствени действия - претърсване и изземване в къща, намираща се в село Загоре, община Стара Загора, обитавана от четирима мъже, на 44 г., на 26 г., 25 г. и 24 г.

Намерени са и са иззети обгорели медни проводници, множество метални обшивки и изолации от медни и алуминиеви проводници, автомобилен акумулатор, пробивна машина, 2 ъглошлайфа, медна пръскачка, подвижна лампа с 20 метра кабел, дрелка и 32 бр. замразени пилета, за които е установено, че са обекти на кражби от фирми в Стара Загора и от частен дом в село  Загоре.

В хода на операцията са задържани и други двама мъже, на 41 г. и на 53 г., от същото село за които е установено, че са съпричастни към описаната престъпната дейност. В ОДМВР – Стара Загора и в Първо РУ – Стара Загора са образувани и се водят досъдебни производства за извършени престъпления по чл.195 от НК. Шестте лица са задържани за срок до 24 часа.

Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top