Остава в ареста 25-годишен потрошил машинка в казино

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Наско С., на 25 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 24.02.2018 г. в игрална зала в Стара Загора, противозаконно повредил чужда движима вещ: 1 бр. игрална машина на стойност 991 лева, собственост на търговско дружество - престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 24.02.2018 г. обв. Наско С. бил в игрална зала в Стара Загора, находяща се в близост до Автогарата. Той ползвал игрална машина, на която играел хазартни игри. Впоследствие обв. Наско С. се ядосал и започнал да нанася удари с юмрук по дисплея на машината, който се счупил.

Обвиняемият Наско С. е криминално проявен и осъждан 5 пъти за престъпления от общ характер – хулиганства и грабеж, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Наско С. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Наско С. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top