Сигнали за ледени висулки на горещия телефон на община Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 28 февруари до 1 март, са отчетени близо 250 сигнала. Голяма част от тях са свързани с непочистени улици в част от града и някои от селата, както и с проблеми, следствие на обилния снеговалеж през седмицата и ниските температури.

За близо 30 неправилно паркирани автомобили е сигнализирано още в района на Тракийски университет, както и за десетки в централната част на града и квартал „Железник“. Граждани са алармирали и за паркирани МПС по уличните платна, възпрепятстващи работата на почистващата фирма. Постъпила е информация и за хора в затруднено положение.  Възрастен човек е останал блокиран в къщата си в местността „Карасиврия“. Сигналът е  предаден към екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“, ОД на МВР и „Социално подпомагане“.  На Горещия телефон е съобщено и за бездомник, който пребивава във входа на блок №1 в кв. „Зора“.

По информация на граждани, куче, порода „Хъски“, видимо изгубено, е прибрано от служители на Общинския приют за безстопанствени животни от фоайето на Автогарата. Търси се собственикът.

На Горещия телефон е сигнализирано за непочистени контейнери за смет. Екипи на „Контрол, екология и чистота“ на Община Стара Загора са съставили протоколи и предписания към почистващата фирма.

Подадена е информация за ледени висулки от жилищни блокове в града. Екипи на „Контрол и опазване на обществения ред“ са поставили сигнални ленти на няколко места. На гражданите е съобщено, че ангажимент към почистването им има етажната собственост.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top