Ден на розовата фланелка отбелязваме в Стара Загора

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

За трета поредна година Сдружение “Самаряни” отбелязва чрез различни училищни инициативи  “Деня на розовата фланелка”.  През 2018 г., това ще се случи в рамките на най-новия самарянски проект “Лаборатория за НЕнасилие” с инициативи в три училища. На 27.02. “Лаборатория за НЕнасилие” ще гостува на два 8-ми класа от ПГ „Иван Хаджиенов“, гр. Казанлък, където младите хора са готови да изразят открито своята позиция срещу “тормоза” в училище. След преодоляване на критичните зимни условия и връщане на учениците в класните стаи “Лаборатория за НЕнасилие” ще посети и Първо основно училище „Св. Климент Охридски”, гр. Раднево, СУ “Христо Ботев”,  гр. Павел баня и СУ ”Максим Горки”, гр. Стара Загора, където ще предизвика младите хора да говорят и търсят отговори на ситуации на училищен тормоз, в които са въвлечени - на които стават свидетели или преки участници.

Събитието ще се състои на 28 февруари като организаторите призовават "Носете розово, снимайте се и споделете снимките си в социалните мрежи с #ДенНаРозоватаФланелка!".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top