Мая Манолова ще настоява за спешна среща между Министерство на здравеопазването и ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Абсурдно и недопустимо е медицинският персонал в старозагорската болница да получава възнаграждения в такъв размер, както и заплатите да бъдат орязвани. Това каза в Стара Загора националният омбудсман Мая Манолова. Тя показа фиш за заплата на медицинска сестра, чиято основна трудова заплата е 525 лева и на лекар, който получава 754 лева. След орязването на заплатите за месец декември миналата година те са получили съответно 360,54 лева и 420 лева. Мая Манолова е получила две жалби от работещите в здравното заведение, подписани от общо 300 души.

„Настоявам за спешна среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, на която да се обсъди тежкото финансово състояние на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Това е четвъртата по големина болница в страната, която отговаря за население над 300 000 души“, допълни обществения посредник.

"Кадровият дефицит е сериозен проблем и не е оправдано да се прогонват специалисти", обясни Манолова и показа снимки на материалната база в болницата. Според нея заради тежкото финансово състояние в лечебното заведение е под въпрос предлагането на качествена медицинска услуга. Освен за заплати парите не стигат и за поддържане на нормални условия.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top