Янко Янков организира обществено обсъждане за агресията в детските градини

Общинският съветник Янко Янков от гражданска група "Истината за Стара Загора" организира голямо обществено обсъждане за даване на посока и вземане на решение за промяна на реда и организацията в ясли, детски градини и училища.

Необходимостта от това е зачестилите напоследък случаи на агресия и насилие в детски градини и училища, както от преподаватели към деца, така и от деца към деца, а също и от деца към възрастни. На срещата са поканени и са потвърдили присъствие областният управител на Стара Загора - Гергана Микова, кметът на Стара Загора - Живко Тодоров, зам.кметът Хуманитарни дейности - Иванка Сотирова, всички депутати излъчени от Област Стара Загора, с изключение на депутатите от БСП, от които се очаква потвърждение.

На срещата ще присъстват и директорите на всички ясли, градини и училища, учители, психолози, началник отдел на "Закрила на детето" - Мария Николова, началникът на Регионално управление на образованието - Татяна Димитрова, общински съветници и много родители.

От гражданската група са изпратили покана на Министъра на образованието, като очакват да дойде той или да изпрати Идеята на Янко Янков за тази обществена дискусия и да се събере цялата изпълнителна и законодателна власт от Стара Загора, да се обсъдят проблемите с гражданите на града и да се вземе решение, кое и как трябва да бъде променено в образованието, след което тези решения да бъдат внесени от депутатите за гласуване в пленарна зала и промяна на законите.

"Провокация за срещата са протестите, които се организират по градовете и яхането на проблема от различни политици, които дезинформират гражданите, дават им напразни надежди и обещания за неща, които реално не могат да се случат и по този начин озлобяват хората един срещу друг и поставят родителите срещу хората, които обучават нашите деца. С протести не се постига нищо освен всяване на суматоха, демократичният и европейски начин е с разговори, беседи, диалози до постигане на консенсус и вземане на най-правилното решение.

Искаме Стара Загора да даде пример как трябва да се работи с властта и хората избрани от нас гражданите да покажат, че те защитават единствено и само нашите интереси, а не нечии други. Надявам се, че и други градове ще последват нашия пример и такива важни въпроси ще се решават по този начин - културно и цивилизовано, а не с протести и насаждане на омраза, защото само заедно и обединени сме по-силни.", споделя общинския съветник Янко Янков.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top