Организират конкурс за рисунка „140 години от освобождението на България и саможертвата на жителите на Стара Загора“

Инициативен комитет, състоящ се от изявени учени, преподаватели, общественици и бизнесмени от Стара Загора организира провеждането на Конкурс за детска рисунка на тема:
„140 години от освобождението на България и саможертвата на жителите на Стара Загора“.

В конкурса могат да участват деца от детските градини, ученици от 1-ви до 7-ми клас от образователните институции на Община Стара Загора. Цел на конкурса е децата и учениците да изразят своите  чувства и вълнения по повод 140 години от освобождението на България и саможертвата на старозагорските патриоти.

Творбите ще бъдат оценявани от специално жури с председател, професор Марин Добрев, директор на Художествена галерия, Стара Загора. Най-добрите рисунки ще бъдат включени във филателен блок и ще бъдат изложени в чужбина.

Всеки автор може да предложи до 2 рисунки, няма ограничения при техниката на рисуване, както и за размера.

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в следните възрастови групи:  първа група – деца от детските градини; втора група – ученици от 1- 4-ти клас; трета категория – ученици от 5-ти до 7-ми клас.

Рисунките се представят в Художествена галерия, Стара Загора в срок до 26.02.2018 г. Отличените ще получат награди– плакети.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top