Районният съд в Стара Загора организира конкурс за ученици

Районен съд - Стара Загора стартира конкурс за есе и рисунка за учениците от училищата на територията на Община Стара Загора. Категориите са две: Възрастова група "четвърти - девети клас" - конкурс за есе или рисунка на тема "Бъдещето в детските очи - проекция на справедливостта и красотата" Възрастова група "десети - дванадесети клас" - конкурс за есе на тема "Свободата на личността - право и морал" .

Участниците могат да подават своите есета на електронен адрес konkurs@rs-stz.bg, а рисунките могат да се подават в регистратурата на Районен съд - Стара Загора в Съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, „Бул. Митрополит Методий Кусев“ 33, Районен съд. Заедно с творбите участниците трябва да посочат и контакт за обратна връзка, а също и класа и училището, в което учат.

Жури от съдии от Районен съд, художници и журналисти от града ще оценява творбите. Крайната дата за подаване на творбите  е  31 март, а победителите ще бъдат обявени на 16 април. Награждаване на отличилите се ще бъде на 18 април, на церемония по случай Деня на юриста и българската конституция и деня на отворените врати на Районен съд - Стара Загора. Всички рисунки, подадени за конкурса ще бъдат подредени в специална галерия на страницата на Районен съд в интернет rs-stz.bg, като ще бъде дадена възможност за гласуване за определяне на наградата на публиката.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top