Оставиха в старозагорския арест крадец,представял се от името на Мая Манолова

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Селяйдин С., на 37 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 7.01.2017 г. в  Стара Загора, противозаконно присвоил  чужда движима вещ: 1 брой телевизионен приемник, на стойност 225 лева, собственост на „Студентски столове и общежития“ ЕАД – София, която владеел - престъпление по чл.206, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че в края на месец декември 2016  г. по телефона на служител на клона на „Студентски столове и общежития“ ЕАД в  Стара Загора позвънило лице, което се представило като „Поли Стоянова“ – ръководител на кабинета на омбудсмана Мая Манолова. „Поли Стоянова“ поискала съдействие в общежитие в  Стара Загора, да бъде настанен неин близък, който бил тежко болен и му предстояло лечение в болнично заведение в града. На 29.12.2016 г. в общежитието бил настанен обвиняемият Селяйдин С.  На 7.01.2017 г. той напуснал общежитието, като взел телевизора, който му бил предоставен и го заложил в заложна къща в града. С получените средства обвиняемият напуснал Стара Загора. Установено е, че самият обвиняем е провеждал телефоните разговори, като се е представял за служител от кабинета на обществения защитник.

Обвиняемият Селяйдин С. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер - предимно извършени измами, като е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“ ефективно.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Селяйдин С. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Селяйдин С. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

#1
“КВАЛИТЕТ-21“ - 2018-02-01 20:09:43

Ей, това Емо и Гено - ряпа да ядат!

Още новини

Scroll To Top