3000 лв. събра винарска среща в подкрепа на старозагорче

През уикенда на Старозагорските минерални бани се проведе четвърта подред Винарска среща, организирана от "Лайънс клуб Стара Загора - Тракия". На нея присъстваха представители на всички клубове от цялата страна, събраха се над 200 човека от цяла България и представиха вина и местни деликатеси от своя регион. "Лайънс клуб Стара Загора - Тракия" представи три от най-добрите изби в нашата низина - "Анджелус Естейт" - с.Кортен, "Фоур Френдс" - с.Горно Ботево и "Шато Трендафилов" - гр. Чирпан. Повечето участници бяха облечени с народни носии от своя край. Естествено не липсваше и благотворителния елемет и тази година всички средства събрани от проведената томбола, бяха предвидени "За Митко" - През 2010-2011 година е установено, че зрението на Митко без корекция с очилата е 0,05% на лявото око и 0,1 % на дясното око. 

Две години се  провежда лечени в Русия като са постигнати увеличение на зрението до 0,3% и 0,6 %. През 2015 г. отново е забелязана промяна в поведението при писане и четене. След направения резонас се оказва, че има глиом на опитната хиазма. Туморно образование, което води до загуба на зрение. Лекарите не  предлагат никаква алтернатива за лечение, освен забавяне на процеса на растеж. Потърсена е клиника в Израел. Там са проведени протонна лъчетерапия и химиотерапия и стигнахме да ремисия, зрението му се подобри.

След две години се получава рецидив. Налага се операция за отстраняване на тумор, който се е появил на друго място. Всичко преминава успешно. Лекарите съобщават, че искат да проведат лечение за предотвратяване на тумори, нещо като имунотерапия. Един курс е 7500 евро.Сумата, която беше събрана и ще бъде преведена по сметката на Митко е 3000 лева, каза президентът на клуба Илиян Илиев.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top