Берое стартира с победа в контролите

Отборът на Берое стартира с победата контролите от зимната си подготовка. В първата си проверка старозагорци се наложиха с класическото 3:0 над състава на Созопол, като срещата се игра на клубната база на "зелено-белите".

Каращият проби в тима Астор Килези откри в края на първата част, а Педро Еуженио покачи в 64-ата минута на 2:0. Камен Хаджиев оформи крайното 3:0 в последната минута на двубоя.

След мача наставникът на беройци Александър Томаш сподели, че е останал доволен от показаното от неговите футболисти. „Тренировка за нас и за Созопол. Да им благодарим, че дойдоха. Като динамика, желание и старание съм доволен. Мисля, че тази контрола беше много по-добре, отколкото лятото първата контрола. Вижда се позиционирането, вижда се движението. Имаше грешки и технически брак и при някои от малките и в подготвителния район. Като цяло положително и съм доволен“, коментира Томаш.

„Пред младите футболисти предстои много работа и те го знаят. В изграждането на атаката трябва да заемат едни позиции, в момента на атаката трябва да извършват определена работа и когато се защитаваме да заемат съвсем други позиции. Трудно, но ще се случат нещата,“ каза той.

Младият специалист коментира и ситуацията със селекцията в тима. „Килези е школуван футболист, но много трябва, за да ме впечатли. Имам много забележки особено във фаза защита. Аз съм наясно в главата си дали ще пътува с нас, но искам да проведа един разговор с него.Надявам се да има нови футболисти преди да заминем за Турция, но ако не се случи, то там задължително ще привлечем двама души на проби,“ допълни още той.

В следващата си проверка Берое ще приеме състава на Марица в сряда.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top