Оставиха в ареста 18-годишен за поредна кражба

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Владимир Щ., на 18 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че през периода 3.01.2018 г. до 4.01. 2018 г. в Стара Загора в условията на продължавано престъпление и повторност при немаловажен случай, отнел чужди движими вещи: метална маса и саморъчно направен компресор, на обща стойност 161 лева от владението на собственика, без негово съгласие с намерението  противозаконно да ги присвои, - престъпление по чл.195,ал.1,т.7 вр. чл.194,ал.1 вр. чл.28,ал.1 вр. чл.26,ал.1  от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Владимир Щ. бързо производство е установено, че на 3.01.2018 г., след 22 ч., в тъмната част от денонощието, отишъл до обект за ремонт на климатична техника в квартал в  Стара Загора. От този обект първоначално той отнел метална маса, а след това се върнал и направил опит да отнеме компресор, но бил забелязан от трето лице и избягал от местопроизшествието. Бил подаден сигнал на тел. 112. На място бил изпратен полицейски автопатрул, който заловил извършителя.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпление от общ характер. Деянието на 03/04.01.2018 г. г. е извършено след като през 2015 г. обвиняемият Владимир Щ. е бил осъден за взломна кражба като непълнолетен и му било наложено наказание „Пробация“, което било изтърпяно на 20.11.2016 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Владимир Щ.  е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Владимир Щ. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top