Оставиха в ареста мъж нападнал с ножица “любовника“ на жена си в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван Д., на 41 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 6.01.2018 г., в  Стара Загора, причинил на В.Ю., на 59 г., средна телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение, довело до разстройство на здравето временно опасно за живота – престъпление по чл.129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс; и за това, че по същото време и място се заканил на другиго – 50-годишната Д.К., с убийство и това заканване би могло да породи основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият Иван Д. е жител на Казанлък, обл. Стара Загора, но понастоящем не живее там. Той е без постоянно местоживеене, пребивава временно в метален фургон, близо до жп гара – Стара Загора. Установено е, че води скитнически начин на живот, криминално проявен, осъждан многократно. Съжителката на обвиняемия почиствала домове на самотно живеещи възрастни хора срещу заплащане. Обвиняемият имал подозрения, че тя му изневерява с пострадалия В.Ю. На 6.01.2018 г. обвиняемият Иван Д. отишъл до дома на пострадалия и позвънил на входната врата. След като В.Ю. отворил вратата, обвиняемият извадил от джоба си метална ножица, която носел и нанесъл удар с нея в главата на пострадалия. Свидетел на тези действия станала позната на пострадалия – Д.К., която по това време му гостувала. Докато тя се опитвала да окаже помощ на В.Ю., обвиняемият я заплашил, че ще я убие, като „ѝ отреже главата, като я види в града“. След това  обвиняемият Иван Д. избягал от местопроизшествието, а  В.Ю. бил отведен в болнично заведение.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява, че Иван Д. е извършил престъпните деяния. Същият е криминално проявен и до момента е осъждан 11 пъти за умишлени престъпления, за които са му налагани наказания „лишаване от свобода“, които е изтърпял ефективно. След изтърпяване на последното наказание от две години „лишаване от свобода“, Иван Д. е бил освободен от затвора на 22.12.2016 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Иван Д. е извършил деянието, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Иван Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top