Берое започна подготовка с двама нови

Берое започна зимната си подготовката с група от 24 футболисти. От настоящия състав липсваха единствено Карлос Охене и Марко Адамович, които ще се присъединят по-късно. По традиция беройци бяха посрещнати от около 150 свои привърженици, които изгледаха първото занимание на Спортна база "Берое". Днес сутринта част от състезателите преминаха и медицински изследвания.

През изминалата седмица клубът се раздели а Пламен Тенев, а Михаил Михайлов бе отдаден под наем в Ботев (Гълъбово). Днес тимът се сдоби с първото си ново попълнение - Георги Аргилашки. Пет юноши от юношите старша възраст започнаха подготовка с представителния тим.

Друг нов футболист в групата бе Астор Килези, който ще мине пробен период. Той играе като ляв външен халф. Роден е на 6 май 1996 г. в Бийл-Биен (Швейцария). За последно е играл в швейцарския Ксамакс (Нюшател), където е бил заедно с настоящия играч на "зелените" Матеус Леони. На първата тренировка бе и Драгош Фиртулеску, който е контузен и в момента се възстановява.

Първата част от подготовката ще бъде проведена изцяло в Стара Загора, а на 17 януари отборът заминава на лагер в Белек, Турция. Известни са и съперниците и датите за контролни срещи. Първата проверка за годината е на 13 януари от 13 ч. срещу "Созопол" в Стара Загора. В Турция ще бъдат изиграни пет контролни срещи, а съперници в тях са Арда (Кърджали) (на път за Белек), полският Заглембе (Любин), македонският Вардар (Скопие), руският Амкар (Перм) и чешкият Сигма (Оломоуц).

Последната контролна среща преди подновяването на шампионата е срещу "Славия" (София) на 9 или 10 февруари. Берое започва официалните си двубои за годината от Първа професионална лига с гостуване на "Черно море" във Варна. Точната дата и час на срещата ще бъдат обявени допълнително.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top