Десет медала за Траяна от ДЛОП за деца до 12 години

Състезателите на старозагорския клуб по плуване „Траяна“ спечелиха десет медала от завършилото Държавно лично отборно първенство за деца до 12 години. Надпреварата се проведе на закрития 25-метров басейн към комплекс "Младост" в град Пловдив, като в нея взеха участие 244 състезатели от 41 отбора от цялата страна.

Траянци отново демонстрираха страхотна форма, спечелвайки цели десет медала, от които пет златни, два сребърни и три бронзови. Много силно представяне записа Константин Михайлов, който освен, че завоюва цели четири шампионски титли, записа и най-добро време в дисциплината 200 метра бруст, финиширайки за 2:41.05 мин. Михайлов триумфира и в плуванията на 50 и 100 метра бруст, както и на 50 метра бътерфлай. Той спечели и сребро в дисциплината 200 метра свободен стил.

Златен медал за старозагорското плуване спечели и Диана Караминкова, която отвя конкуренцията на 50 метра гръб. Караминкова взе и два бронзови медала на 100 и 200 метра гръб. Силно състезание направи и Александър Иванов, който взе сребро и бронз съответно в плуванията на 100 и 400 метра свободен стил.

Тази седмица Траяна ще участва на последното си състезание за годината - Държавното първенство за мъже и жени в София.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top