Мариян Димитров бе избран за „Спортист на годината“ на Стара Загора

На тържествена церемония в Оперния театър бяха наградени заслужилите спортисти на Стара Загора за 2017 година. Отличието „Спортист на годината“ спечели състезателят, номиниран от Спортен клуб по борба „Берое“ – Мариян Димитров. Тази година Димитров извоюва два бронза – от Световното и от Европейското първенство за мъже, както и първо място от Държавния личен шампионат. Наградата му бе връчена от ресорния зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова.

„Изказвам огромните си благодарности към кмета на общината Живко Тодоров, към всички, които ме подкрепяха, на моите треньори, независимо от победи и загуби – бяха до мен. Пожелавам успех на всички спортисти, които дават всичко от себе си за постигането на високи резултати. Бъдете здрави и изживейте едни щастливи празници“, каза спортистът на 2017 година на Стара Загора.

Отличието „Най-перспективен състезател за 2017 г.“ взе Мария Делчева, която е част от Спортния клуб по бадминтон в Стара Загора. През тази година тя има първо място от Държавния индивидуален шампионат за девойки под 19 г., както и злато от Държавния отборен шампионат под 19 г. Делчева е първа в Европейската ранглиста и десета в Световната. Има и квота за Младежката олимпиада през 2018 година в Аржентина.

Баскетболният тим Берое, носител на Купата и Суперкупата на България, Купата от Балканска лига и сребро от Националната баскетболна лига, oчаквано спечели наградата за „Отбор на 2017 година“. Наградата бе връчена от председателя на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности на Общинския съвет Николай Диков на президента на зелено-белите Васил Кифев „В годината, в която бяхме спортна столица на Европа, това за нас е огромно постижение. Този успех нямаше да ни се случи, ако нямахме пълната подкрепа на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров. Така ние всички заедно успяхме да зарадваме старозагорци. Благодаря!“, каза Кифев при получаването на наградата.

„За мен е чест да връча този приз и да имам възможността да поздравя целия отбор, който ни донесе всички тези положителни емоции“, подчерта и председателят на спортната комисия на ОбС Николай Диков. „Така се прави истински спорт – с много жар, с много упорство, с много общ труд“, допълни той „Треньор на годината“ е Любомир Минчев, но тренировка не позволи на водача на „Берое“ да присъства на церемонията.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top