Фестивал „Хляб и Вино“ ще дари 2148 лв. на две старозагорчета с детска церебрална парализа

Четвъртото издание на фестивал „Хляб и Вино“, организиран от Парк-Хотел „Стара Загора“, регистрира най-високата посещаемост досега и успя да събере от таксата за посетителски вход 2148 лв. Парите ще бъдат дарени до стотинка за лечението на 2 деца от Стара Загора – малкият Георги Стоилов – Гого на 2,5 г. и Анна Кръстева на 6 години. Двете деца се лекуват в чужбиначрез скъпоструващи процедури със стволови клетки. Гого дори присъства със своите родители на тържественото откриване на фестивала на 3 декември, неделя в 12 ч., които изразиха своята дълбока благодарност към своите съграждани за съпричастността съм тежкото здравословно състояние на детето им. Лице на благотворителната кампания и тази година беше Мисис България Европа 2017 Ива Гургуриева.

Старт на фестивала и на коледно-новогодишното настроение даде фолклорен ансамбъл „Нашенци“ със самодейци от Народно читалище „Пробуда“ в с. Змейово. Приветствие към многобройните гости на фестивала отправи зам.кметът Иванка Сотирова. Винари от 14 престижни изби на България бяха изложили най-квалитетните си брандове за безплатна дегустация от гостите на фестивала. В същото време от пещта на ресторант „Орфеида“ заизлизаха италиански пици като за световно, приготвени с много любов и вещина от световния шампион в раздел „Пица Класика“ Радо Кирязов и тазгодишния шампион от Международния шампионат по пица в София Иван Боянин.

Пекарите на ресторант „Орфеида“ пък бяха замесили с жива закваска и изпекли над 200 хляба – с лимец, със сушени домати, с подправки, с ядки и така нататък. Атракция за най-малките посетители беше замесването на специална обредна погача с просфора под вещото ръководство на Ралица от Мрежа „Хлебни къщи“. С нейна помощ децата изпекоха своите произведения и след това сладко си ги похапнаха.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top