268 заболели от остри респираторни заболявания регистрираха в Старозагорско за седмица

През изминалата  седмица  са регистрирани общо 268 случая на заболели от остри респираторни заболявания в област Стара Загора при 269 за предходната седмица, сочи справка на РЗИ. Заболеваемостта  е 195,89 на 10 000 души.

Регистрирани са общо 61 случая на заразни заболявания, при 56 за предходната седмица. Нови четирисет и два случая на заболели от варицела са регистрирани в Стара Загора, Казанлък,с.Ръжена, с.Коларово, с.Горно Черковище, с.Хрищени и с.Калояновец В сравнение с предходния период случаите са с пет повече. Има установени двама заболели от скарлатина в Стара Загора и  Казанлък.

От ентероколит са се разболели четирима души от  Стара Загора и селата Черна гора и Калитинова През изминалата седмица има регистриран един случаи на заболял от ротавирусен гастроентероколит в село Стара Загора. Според справката двама души са регистрирани като заболели от салмонелоза в Стара Загора и село Зимница.

Заболели от вирусен хепатит са регистрирани десет случая в селата Черна гора и Тополяне, както и в Стара Загора и Чирпан.
През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top