Прокуратурата в Стара Загора повдигна шест обвинение срещу мъж за непристойни действия

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Иван К., на 32 г.,  по досъдебно производство за шест обвинения, а именно:

за това, че на 03.12.2017 год., в землището на село Богомилово, общ. Стара Загора, и на път I-5, на километър 218 в землището на гр. Стара Загора, и в условията на продължавано престъпление, при управление на моторно превозно средство – товарен автомобил, марка „МАН“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в показване на неприличен жест, както и отправяне на обидни думи към полицейски служители при ОД на МВР – Стара Загора, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на общественият ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – неизпълнение на устно полицейско разпореждане, агресивно поведение, отправяне на обидни думи и жестове срещу полицейски служители, блъскане и удряне на  полицейските служители, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по  чл.325,ал.5 вр.ал.3 вр.ал.2 вр.ал.1 вр.чл.26,ал.1 и вр.чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“от Наказателния кодекс;

на 03.12.2017 год., в землището на село Богомилово, общ. Стара Загора и на път I-5, на километър 218 в землището на гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление,  противозаконно пречил – осуетил извършването на проверка чрез бягство, неподчинявайки се на издадените разпореждания със звуков и светлинен сигнал и устно разпореждане на орган на властта – на четирима полицейски служители при ОД на МВР – Стара Загора, да изпълняват задълженията си, да извършват проверка на моторно превозно средство и лице при полицейски наряд, осъществяващ патрулно постова дейност за опазване на обществения ред и разкриване и предотвратяване на престъпления - престъпление по чл.270,ал.1  вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс.

И четири обвинения по чл.131,ал.2,т.3 вр.чл.130,ал.1 от Наказателния кодекс за това, че на 3.12.2017 год. в землището на село Богомилово, общ. Стара Загора и на път I-5, на километър 218 в землището на гр. Стара Загора причинил на М.М., Д..Г., Д.Д. и З.М., полицейски орган при ОД на МВР – Стара Загора, при изпълнение на служебната им функция при осъществяване на контролна дейност по Закона за движение по пътищата лека телесна повреда по смисъла на  чл.130, ал.1 от НК.

В хода на образуваното срещу Иван К. досъдебно производство е установено, че същия на 3.12.2017 година пътувал по автомагистрала „Тракия“ от гр. София в посока изток. На територия, обслужвана от ОД на МВР – Пловдив същият бил спрян за проверка за употреба на алкохол. След извършване на проверката обв. Иван К. се качил в товарния автомобил и избягал.

По получен сигнал от ОД на МВР – Пловдив в ОД на МВР – Стара Загора в землището на село Богомилово, общ. Стара Загора, е направен опит да бъде спрян товарния автомобил, управляван от Иван К., който оказал съпротива на полицейските служители и избягал от мястото. Били извършени заградителни мероприятия и на Околовръстния път, в посока за гр. Казанлък, след блокада на пътя автомобилът на обвиняемия бил спрян. След оказана яростна съпротива обвиняемият Иван К. бил задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Обвиняемият Иван К. е задържан за срок от 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top