С нова площадка зарадваха децата в старозагорското село Змейово

Нова детската площадка изградена по общински проект финансиран от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) зарадва децата в старозагорското село Змейово. Тя бе открита вчера с тържествен водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от старозагорски свещеници.

„Щастлив и развълнуван съм, че успяхме да направим тази площадка за децата. Благодаря на Община Стара Загора за подадената ръка и съдействие за проекта, благодаря и на приятелите от Граждански клуб ЛИПА, които помогнаха за изграждане на оградата“, сподели кметът на селото Стоян Трифонов. Той поясни, че по проект оградата на площадката се прави със собствени средства. Кметът благодари на всички участвали в изграждането й. По думите му все още не е поникнала тревата, но се надява, че напролет всичко ще е наред.

Площадката се намира в двора на кметството. По проект тя е на тревна основа. Има катерушки, люлки, пързалка и стена за катерене.
„Радвам се, че кметът Трифонов работи в интерес на децата. Пожелавам да довърши площадката, за да има къде да играят и се забавляват малчуганите от Змейово“, каза Десислава Нанева, специалист в отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

„Почти година партньорство на ГК ЛИПА  и кмета даде своя реален резултат. Ще продължим и вбъдеще със съвместните прояви“, обеща Олег Стоилов, председател на ГК ЛИПА. Той пожела да има още повече деца в Змейово, които да ползват площадката.

Той и кметът Стоян Трифонов прерязаха лентата и откриха новата придобивка. Всички децата, които пристъпиха прага на площадката, бяха поръсени със светена вода за здраве от свещениците.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top