Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване за разпространение на наркотични вещества

В ОД на МВР – Стара Загора са били налице данни за това, че лицето Владислав И., на 23 г., държи и разпространява наркотични вещества. На 14.11.2017 год. е извършено претърсване и изземване на два адреса в гр. Стара Загора, обитавани от Владислав И. Иззети са наркотични вещества – амфетамин,около 40 грама, и марихуана, около 1 грам.

В Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство, по което Владислав И. е привлечен в качеството на обвиняем за три престъпления - за престъпление по чл.354а, ал.1 предл. първо от Наказателния кодекс за това, че на 14.11.2017 год. в Стара Загора без надлежно разрешително държал наркотични вещества с цел разпространение, а именно марихуана, и за престъпление по чл. 354а, ал.1предл. първо от Наказателния кодекс за това, че на 14.11.2017 год. в гр. Стара Загора без надлежно разрешително държал наркотични вещества с цел разпространение, а именно амфетамин, и за престъпление по чл. 354а, ал.1 предл.второ от Наказателния кодекс  за това, че на 14.11.2017 год. в Стара Загора без надлежно разрешително разпространил наркотични вещества, а именно марихуана и амфетамин. Обвиняемият Владислав И. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

По делото са назначени експертизи на иззетите веществени доказателства, разпитани са свидетели. Предстои изготвяне на заключенията на назначените експертизи и внасяне на делото в Окръжен съд – Стара Загора с искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top