Задържаха двама за притежание на наркотици в Стара Загора

Вчера органите на реда са провели специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления свързани с наркотици са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в къща, намираща се на ул."Витоша", обитавана от 42-годишна жена. По време на претърсването  са иззети 5 бр. полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, общо около 1 гр., което при направен полеви наркотест реагира на метамфетамин и електронна везна. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354а, ал. 1 от НК.

При извършено претърсване на помещения в същата къща, обитавани от 36-годишен мъж  са намерени и иззети около 0,2 гр. бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на метамфетамин. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т.1 от НК.

Двете лица са задържани за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.

Униформените са хванали и поредния надрусан зад волана в Стара Загора.На ул."Витоша" е спрян за проверка лек автомобил "Ауди",управляван от мъж, на 41 години. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, който е отчел наличие на канабис. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК, а шофьорът е задържан за срок до 24 часа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top